Κυριακή 1 Μαΐου 2011

ΑΠΑΛΛΑΓΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΝΟΧΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

Και μετα το Πασχα διαιτα; Τα πλουσια Πασχαλινα τραπεζια εχουν φορτωσει τους περισσοτερους απο εμας με περιττα κιλα,τα οποια εν οψει του Καλοκαιριου θελουμε να τα χασουμε! Δεν πρεπει να πανικοβληθειτε και να αρχισετε τις διαιτες εξπρες! Μια βαθια ανασα θα σας βοηθησει να βρειτε και παλι την ψυχραιμια σας,ωστε να δειτε πως οποιαδηποτε βεβιασμενη κινηση μονο στο αντιθετο αποτελεσμα μπορει να σας οδηγησει: αποτομη απωλεια βαρους και αποτομη επαναπροσληψη των κιλων που χασατε αμεσως μετα τη διαιτα. Το σωμα αποτελει ενα πανεξυπνο μηχανημα με μνημη που δεν θα σας επιτρεψει να το ταλαιπωρησετε ευκολα. Σε μελετη μεγαλου δειγματος,το 15% των εθελοντων που ανεφερε οτι εκανε διαιτα αδυνατισματος,ηταν πιο πιθανο να επιθυμησει φαγητο.Σε συνθηκες υπογλυκαιμιας.οπως οταν το στομαχι παραμενει αδειο για πολλες ωρες,φαινεται οτι αυξανονται η συχνοτητα,η ενταση,η δυσκολια αγνοησης της επιθυμιας και η επιθυμια για συγκεκριμενα τροφιμα. Οσοι ακολουθουν μια διαιτα αδυνατισματος συνηθως δεν στερουνται ενεργεια απο τροφιμα,αλλα συγκεκριμενα τροφιμα που απολαμβανουν. Με τον τροπο αυτο μειωνεται η ποικιλια της διατροφης τους,σε βαθμο που η μονοτονια και ο αυτοπεριορισμος να προκαλουν επεισοδια επιμονης αναζητησης των τροφιμων αυτων.Γι αυτο μην ξεχνατε οτι μονο αργα και σταθερα βηματα θα σας οδηγησουν στα επιθυμητα κιλα!

ΓΙΑΤΙ ΤΣΙΜΠΟΛΟΓΑΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ:
Η λαχταρα για φαγητο συνιστα ηδονικη απαντηση στην καταναλωση τροφης και χαρακτηριζεται απο την ενταση και την εξειδικευση της.Προσφατη μελετη εδειξε οτι η λαχταρα για γλυκο συνδεεται στενα με το τσιμπολογημα και το συναισθημα ανιας,πολυ διαφορετικα ομως απο την πεινα.
Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ
Το ψυχικο υποβαθρο του καθε ατομου διαδραματιζει σημαντικο ρολο για τη εμφανιση και τη συντηρηση της παχυσαρκιας διοτι η προσληψη τροφης δεν εχει μονο βιολογικη αλλα και ψυχολογικη αξια.Η τροφη αποτελει για τους περισσοτερους πηγη ασφαλειας,ευδαιμονιας και ελεγχου.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου