Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011 


1) ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑ
2)ΚΑΜΙΑ ΝΕΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΣΤΙΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
3)ΟΧΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Το Σαββατο 9 Απριλιου 2011 ολοι οι εργαζομενοι σην Τοπικη Αυτοδιοικηση βρισκομαστε και παλι στο δρομο του αγωνα.Στην αγωνιστικη μας αυτη κινητοποιηση καλουμε να συμμετεχουν και οι υπολοιποι εργαζομενοι στο Δημοσιο και Ιδιωτικο τομεα,που στο πλαισιο του αντιλα'ι'κου μνημονιου της κυβερνησης και της τροικας βιωνουν την πιο ακραια νεοφιλελευθερη επιθεση σε βαρος των δικαιωματων, ενω τα προσθετα μετρα που συμφωνησε και ετοιμη να υλοποιησει η κυβερνηση, σε σχεση με τη δημοσια περιουσια θα μας οδηγησουν ολους στην υποβαθμιση,στη φτωχεια και την εξαθλιωση.
                           ΓΙΑΤΙ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
1)Μετα την μειωση των αποδοχων μας κατα 25% το 2010,με προσχημα το<<νεο μισθολογιο>> ετοιμαζεται ισοπεδωση των αποδοχων μας.
2)Καταπατουν καθε συνταξιοδοτικο και ασφαλιστικο μας δικαιωμα.Οδηγουν τα Επικουρικα μας Ταμεια σε απαξιωση και διαλυση.Πλεον ο κινδυνος για  τη μειωση τους ειναι ορατος.Ηκαθυστερηση για τη χορηγηση της επικουρικης συνταξης ξεπερναει τους 18 μηνες οταν και λεφτα υπαρχουν....αλλα τοσο η εφαρμογη του Ν.3655/2008 οσο η διοικητικη παραλυσια που υπαρχει κανει αδυνατη την καταβολη τους.
3) Η εφαρμογη απο 1-1-2011 του Ν.3852/2010<<ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ>> το μονο αποτελεσμα που εχει φερει ειναι,χιλιαδες εργαζομενοι απληρωτοι,μαζικες απολυσεις εργαζομενων που καλυπτουν παγιες και διαρκεις ανακες και προσπαθειες καθημερινες για την καταργηση του Δημοσιου και Κοινωνικου χαρακτηρα των υπηρεσιων των Ο.Τ.Α. με νεα οικονομικη επιβαρυνση των νοικοκυριων.
4) Προωθουν ρυθμισεις για δηθεν <<εξυγιανση>> της υγειονομικης και ιατροφαρμακευτικης περιθαλψης,αλλα ο στοχος του ειναι ξεκαθαρος και αφορα στην καταργηση καθε δικαιωματος των εργαζομενων στο ονομα των επιταγων του μνημονιου και της τροικας.
5)Η αναστολη των προσληψεων μονιμου προσωπικου και ο περιορισμος τους το επομενο χρονικο διαστημα(για καθε πεντε αποχωρησεις 1 προσληψη) οδηγει σε εκχωρηση βασικων αρμοδιοτητων των Ο.Τ.Α. σε ιδιωτες και την προωθηση των πιο εξαλλων μορφων <<ελαστικοποιησης>> στις εργασιακες σχεσεις, δημιουργωντας συνθηκες μεσαιωνα,στρατια<<ΟΜΗΡΩΝ>> συμβασιουχων και εφαρμοζοντας αποτυχημενες<<νεοφιλελευθερες>> συνταγες του προσφατου παρελθοντος.
6) Αποφασιζουν ετσιθελικα σε καθε μικρο η μεγαλο προβλημα των εργαζομενων στην Τοπικη Αυτοδιοικηση και του ιδιου θεσμου.Αδιαφορουν για την προστασια της σωματικης μας ακεραιοτητας,για τις συνθηκες εργασιας για την Υγιεινη και Ασφαλεια.Σε αυτη την πολιτικη δεν μπορει κανενας να μεινει απαθης και αδρανης.Οι εργαζομενοι στην Τοπικη Αυτοδιοικηση μαζι με τους υπολοιπους εργαζομενους στο Δημοσιο και Ιδιωτικο τομεα αντιστεκονται στην πολιτικη της κυβερνησης και της τροικας που μας οδηγουν στην πληρη απορρυθμιση και ασυδοσια σε οτι αφορα τα εργασιακα και κοινωνικα μας δικαιωματα.
                           
                        ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011  
                         
                        ΩΡΑ: 12.00 Μ.Μ. ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΑ'Ι'ΣΚΑΚΗ- ΑΘΗΝΑ 
             
                       ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 
   
                      Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

1 σχόλιο: