Σάββατο 23 Απριλίου 2011

''ΝΑΙ'' ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΑΧΕΛΩΟΥ


  1. Να συνεχιστουν τα εργα συντηρησης της συραγγας του Αχελωου ποταμου αλλα υπο συγκεκριμενες προυποθεσεις αποφασισε η Ολομελεια του Συμβουλιου της Επικρατειας του (ΣτΕ). Με την αποφαση της η ολομελεια εκανε δεκτη αιτηση του υπουργειου Υποδομων που ζητουσε τη συνεχιση των εργων διοτι σε διαφορετικη περιπτωση υπηρχε κινδυνος-οπως υποστηριζε- η σηραγγα του Αχελωου μηκους 17.415 μετρων να καταρευσει. Αξιζει να σημειωθει οτι τα εργα συντηρησης ειχαν <<παγωσει>> με παλαιοτερη αποφαση του Τμηματος Αναστολων του ΣτΕ  το 2010.Την ανακληση της  αποφασης αυτης ζητησε τωρα το υπουργειο Υποδομων και η αιτηση του εγινε δεκτη απο την Ολομελεια.Οι προυποθεσεις που θετει η Ολομελεια του ΣτΕ για την συνεχιση των εργων για την αποκατασταση των φθορων στη συραγγα ειναι:
1. Τα μετρα να ειναι προσωρινα και να μην συνεπαγονται την κατασκευη της τελικης επενδυσης σε οποιδηποτε τμημα του υπολειπομενου ανεπενδυτου μερους της συραγγας
2. Η ληψη των μετρων να διασφαλιζει τη διατηρηση της υφισταμενης πραγματικης καταστασης μεχρι τη ληξη της εκκρεμοδικιας
3. Για την εκτελεση των απαιτουμενων εργασιων η διοικηση να δεσμευεται οτι δεν θα χρησιμοποιησει εργαταξια εγκατεστημενα στις κοιτες του Αχελωου και των παραποταμων του,ενω η απο ληψη των απαραιτητων αδρανων υλικων να μην γινει απο τις κοιτες των ποταμων αλλα απο νομιμα λειτουργουντα λατομεια. Η Ολομελεια του ΣτΕ εχει ακυρωσει τρεις φορες την εκτροπη του Αχελωου κατα τα ετη, 1994,2000 ενω το 2009 εχει αποστειλει 14 ερωτηματα στο Δικαστηριο των Ευρωπα'ι'κων κοινοτητων (ΔΕΚ) για το θεμα αυτο και αναμενει τις απαντησεις.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου